Zelf Onderhoud Rioleringen

3 Tips Voor Onderhoud afvoeren/riolering

Riolering herstellen Antwerpen? Je kunt een gespecialiseerd bedrijf inschakelen voor het uitvoeren van onderhoud, maar je bent ook in staat om zelf de nodige aanpassingen door te voeren. Zo loop je minder risico en profiteer je langer van een goede afvoer. Wat moet je doen om zelf jouw afvoer zo goed mogelijk te onderhouden? Hier vind je 3 tips voor het onderhoud aan de afvoeren van jouw woning.

1: Gebruik soda voor de afvoeren

Een van de eerste tips voor het zelf onderhoud is het gebruik van soda. Door regelmatig een handje soda door de afvoeren te spoelen, zorg je ervoor dat vuilaanslag beter wordt losgeweekt. Daardoor is de kans op verstopping veel kleiner. Bij de keuken, wastafels, bad douche en wasmachine kun je soda gebruiken.

2: Gebruik geen vochtig toiletpapier

Veel mensen denken dat je vochtig toiletpapier prima door het toilet kunt spoelen, maar dit is lang niet altijd even goed voor de riolering. Vooral wanneer je meer dan 2 doekjes per spoelbeurt gebruikt is de kans op verstopping veel groter. De doekjes blijven sneller haken en daarnaast zullen ze niet dunner of zachter worden. Dit is wel het geval bij normaal toiletpapier.

3: Houd de dakgoten schoon

Je denkt er misschien niet snel aan, maar het schoonhouden van de dakgoten heeft veel invloed op de afvoeren. Bladeren kunnen de afvoer van regenwater tegenhouden, waardoor er sprake is van opstopping: dit kan uiteindelijk leiden tot lekkage. Zorg ervoor dat je overtollig bladeren uit de dakgoten haalt.