Rioolvliegjes? Wat Te Doen!

Rioolvliegjes: wat kun je hier tegen doen?

Het kan zomaar voorkomen dat je ze de laatste tijd wel vaak ziet: kleine vliegjes in huis die vooral in de buurt van de gootsteen zitten, rondom het bad, bij afvoerputjes of bij jouw septische put/beerput. De kans is dan zeer groot dat je last hebt van rioolvliegjes. Deze vliegjes, ook wel filtervlieg, motvlieg of afvoerbuisvlieg genoemd, is een klein maar vervelend vliegje dat leeft op vochtige en koude plaatsen, zoals de riolering. Hoe komen ze hier terecht en nog belangrijker: hoe kom jij hier vanaf? Rioolvliegjes verwijderen is dan ook de belangrijke volgende stap en hoe je dat doet lees je hier!

Rioleringswerken Antwerpen - Van Ende

Zie je rioolvliegjes? Dat is een teken!

Rioolvliegjes zijn te vinden in rioleringen, waar het koud en vochtig is. Als ze daar zitten heb je er niet zoveel last van. Maar op den duur kan het voorkomen dat ze ook in je huis terecht komen. Wanneer je rioolvliegjes in huis tegenkomt betekent dit vaak dat er een lek of scheur in de riolering zit. Het is in dit geval belangrijk om snel actie te ondernemen, omdat je anders last gaat krijgen van vervelende geuren of water dat niet goed wegstroomt. Daarnaast is de lek of scheur een ideale broedplaats voor rioolvliegjes. Je kunt hierdoor te maken krijgen met een echte plaag.

Rioolvliegjes verwijderen doe je zo

Rioolvliegjes leven op rioolschimmels, maar ook op bacteriën. Het is daarom belangrijk om snel actie te ondernemen. Anders kunnen de vliegjes deze bacteriën verspreiden en ervoor zorgen dat jouw eigen gezondheid hieronder gaat lijden. Rioolvliegjes verwijderen doe je door de bron van het probleem aan te pakken, namelijk het gat of de scheur in de afvoer te te detecteren en verwijderen.

Het inschakelen van een gespecialiseerd bedrijf zoals Rioleringen Van Ende is dan ook de volgende stap. Dankzij de toepassing van moderne technieken is het mogelijk om de precieze plek van de scheur te vinden. Dit kan via de volgende technieken:

  • Camera onderzoek: met een speciale camera kan snel worden gekeken naar waar het probleem zich bevindt, zonder dat er ook maar iets opengebroken hoeft te worden.
  • Rook- en geuronderzoek: door middel van speciale (niet schadelijke) rook wordt ontdekt waar het gat in de afvoer zit, omdat het rook hier weer naar boven zal komen.

Op basis van de plek waar de scheur zit, zal een passende oplossing gekozen worden. De scheur wordt op vakkundige wijze hersteld. Het gevolg is dat de rioolvliegjes niet meer vrij rondvliegen in je huis. Rioolvliegjes verwijderen doe je dus door de grotere oorzaak aan te pakken: de scheur of breuk in de riolering. Zodra deze goed is hersteld ben je ook meteen van je vliegjes-probleem af!