Camera onderzoek

Riolering onderzoeken met camera: Zo werkt het.

Het kan voorkomen dat je problemen hebt met de riolering. Wellicht loopt het water niet meer goed weg of hangt er een vervelende geur in het toilet. Dit kan op verschillende manieren veroorzaakt worden. Wellicht is er een ophoping van vet of resten in de leiding of is er een breuk die wordt veroorzaakt door de groei van boomwortels of verzakkingen in de bodem.

Goede camera inspectie vormt de manier om te ontdekken wat het probleem is. Want alleen als je weet wat er precies aan de hand is en waar het probleem zich bevindt kun je een passende oplossing bedenken. En omdat de leidingen en afvoeren ondergronds zitten is het lastig om snel te zien waar het probleem zit. Gelukkig kun je met camera inspectie in de riolering een heel eind komen. Meer weten? Hier lees je alles over camera onderzoek in het riool.

Dit moet je weten over camera inspectie riolering

Heb je problemen met het riool? Dan ga je middels de camera inspectie riolering op zoek naar de oorzaak. Dit onderzoek wordt altijd uitgevoerd door een bedrijf met de juiste expertise (zoals Rioleringen Van Ende) en onderzoeksmiddelen. De camera inspectie gaat uitwijzen wat het probleem precies is en hoe dit opgelost kan worden. Wellicht is op de camerabeelden een ophoping te zien van vuil of is er sprake van een wortel die door een buis heen is gegaan. Wat de oorzaak ook is: het is terug te zien op de camerabeelden.

Wat gebeurt er na het camera onderzoek?

Op basis van deze beelden wordt altijd een plan gemaakt. Na het doen van de camera inspectie van de riolering volgt dan ook een uitgebreid verslag. Hierin worden de bevindingen benoemd, maar zit er ook altijd een voorstel bij voor de beste en ook de snelste oplossing. Welke oplossing hierbij wordt aangedragen is afhankelijk van wat het probleem is en waar het probleem zich bevindt. Rioleringen Van Enden zal altijd een goede oplossing hebben die goed uitvoerbaar is.

Het inschakelen van een professioneel bedrijf wordt altijd aangeraden. Ga je zelf aan de slag, dan heb je in de eerste plaats niet de juiste tools om het probleem te detecteren en weet je daarnaast ook niet zeker waar de oorzaak zit. Ook het uitvoeren van de oplossing brengt dan de nodige uitdagingen met zich mee. Kies gegarandeerd voor een goede en snelle oplossing en kies voor een professionele camera inspectie door Rioleringen Van Ende!

Logo Rioleringen Antwerpen