Rook- en geuronderzoek

Riolering: rook en geuronderzoek

Het is een van de eerste tekenen van een probleem met de riolering: de geur. Er ontstaat een vervelende geur die niet alleen steeds erger zal worden, maar die ook voor irritatie zorgt. Op de duur kan deze geur zelfs voor gezondheidsklachten zorgen. Het is daarom belangrijk om snel aan de bel te trekken, zodat er actie ondernomen kan worden. In de meeste gevallen is een camera onderzoek voldoende, maar dit is niet altijd mogelijk. Er wordt dan gekozen voor een rook- en geuronderzoek. Hier lees je meer!

Wat houdt een rook- en geuronderzoek in?

Een rook- en geuronderzoek houdt in dat er onderzoek te gaan middels het gebruik van speciale rook. Hoe gaat dit in zijn werk? Er wordt rook op de leidingen gezet: op de plekken waar de rook ontsnapt zit een breuk. Het is een snelle en veilige manier om een scheur te ontdekken. De rook die wordt gebruikt is op waterbasis en daardoor volledig onschadelijk voor de gezondheid. Een rook- en geuronderzoek wordt uitgevoerd op plekken waar met een camera niet goed waar te nemen is of er een breuk of lek is. Zodra de plek van de scheur is ontdekt, kan er een passende oplossing voor worden aangedragen.

De oorzaken van rioolgeuren

Een vervelende rioolgeur kan op verschillende oorzaken duiden. Wellicht is er sprake van een opstopping, of is er een lekkage of kleine scheur ontstaan. In dit geval is het belangrijk om te handelen: stank en ongedierte komen tevoorschijn, maar ook de schade neemt toe hoe langer je wacht. Het is daarom belangrijk om een gespecialiseerd bedrijf zoals Rioleringen Van Ende in te schakelen die door een rook- en geuronderzoek kan bepalen waar de geur vandaan komt, wat het probleem is en hoe dit zo snel mogelijk opgelost kan worden. Je kiest hiermee voor snelheid, kwaliteit en een goede oplossing.

Het is dan ook aan te raden om nooit zelf aan de slag te gaan met een dergelijk onderzoek. Vooral niet wanneer je geen ervaring hebt met herstel aan riolering. Voor een rook- en geuronderzoek wordt daarnaast speciaal rook gebruikt dat niet zomaar beschikbaar is. Om snel te ontdekken waar de oorzaak ligt, doe je er goed aan om  Rioleringen Van Ende in te schakelen. Zij regelen niet alleen een rook- en geuronderzoek, maar bieden daarnaast ook een snelle en vakkundige oplossing voor je probleem. Zo kies je voor gemak en duidelijkheid en profiteer je van de expertise van professionals!

Logo Rioleringen Antwerpen