Vochtige toiletdoekjes zeer slecht voor riolering

Dit is waarom vochtige toiletdoekjes zeer slecht zijn voor riolering

Riolering verstopt? Dat kan verschillende oorzaken hebben. Een van de oorzaken die nog steeds veel voorkomt is het gebruik van vochtige toiletdoekjes. Niet alleen vochtige toiletdoekjes, maar ook luiers, wc-rollen en heel veel andere zaken worden door het toilet gespoeld. Maar waarom is het zo slecht om vochtig toiletpapier in de wc te gooien en wat moet je doen als er sprake is van een verstopping? Dat leggen we hier aan je uit.

Vochtige toiletdoekjes: de bron van verstopping

Er wordt gedacht dat vochtige toiletdoekjes afbreekbaar zijn, maar dit is in de praktijk niet altijd het geval. Ondanks dat het op de verpakking staat aangegeven, is het aan te raden om vochtige toiletdoekjes niet in het toilet te gooien. Wat gebeurt er als je dit wel doet? De papiertjes zullen zich een prop vormen in je leidingen of septische put. Dit heeft weer als gevolg dat je leidingen verstopt raken. Je kunt nog een tijd geluk hebben en geen last hebben van een verstopping, maar vroeg of laat zal het probleem toch boven komen drijven.

Je doet er dan ook goed aan om geen vochtig toiletpapier in het toilet te gooien. Ondanks dat dit wel op de verpakking staat aangegeven is het in de praktijk nog steeds heel slecht. Je kunt het papier wel gebruiken, maar het is beter om dit na gebruik in de prullenbak te gooien.

De oplossing van verstopping aan het toilet

Een toilet is geen afvoerkanaal voor verschillende spullen zoals toiletpapier en andere zaken. En wanneer je wel vochtige toiletdoekjes door het toilet spoelt krijg je te maken met een verstopping. Dit zorgt niet alleen voor een slecht werkende afvoer, maar het zorgt ook voor vervelende geurtjes. Het is op deze manier een stuk minder prettig om in je woning te leven of om het toilet te gebruiken.

En omdat dit niet vanzelf oplost, moet je hiervoor Rioleringen Van Ende die het probleem voor je gaat aanpakken. Eerst wordt de bron van het probleem gedetecteerd: daarna wordt de oorzaak van de verstopping aangepakt en kun je weer gebruik gaan maken van het toilet. Het is belangrijk om niet zelf aan de slag te gaan met het oplossen van de verstopping door vochtige toiletdoekjes. Je doet er goed aan om hier een professional voor in te schakelen. Rioleringen Van Ende met veel ervaring lost het probleem niet alleen snel op, maar zorgt er ook voor dat je hier zelf geen tijd en moeite aan kwijt bent!

Logo Rioleringen Antwerpen